Sammenligningen af forskellige AI billedgeneratorer

AI billedgeneratorer er en spændende ny teknologi, der gør det muligt at skabe realistiske billeder fra fantasifulde eller abstrakte koncepter. Der er flere AI-baserede billedgenereringsprogrammer til rådighed, men nogle af de mest populære er DALL-E, Midjourney, Stable Diffusion og Adobe Firefly.

DALL-E er en AI-baseret billedgenereringsmotor udviklet af OpenAI, og er gratis. Det kan generere realistiske billeder fra en beskrivelse af et koncept, som en bruger skriver. DALL-E kan generere billeder, der spænder fra hverdagsscener til surrealistiske og abstrakte koncepter. For eksempel kan DALL-E generere et billede af en elefant tegnet som en peberfrugt. DALL-E bruger en transformer-model, der er trænet på en stor mængde data for at forudsige, hvordan det ønskede billede skal se ud.

Midjourney er en anden AI-baseret billedgenereringsmotor, der kan generere realistiske billeder fra tekstbeskrivelser, og det kører med en abonnementsløsning. Det adskiller sig fra DALL-E ved at have en mere interaktiv tilgang, hvor brugeren kan give feedback til modellen under genereringsprocessen. Dette giver brugeren mere kontrol over resultatet, og det kan føre til mere tilfredsstillende billeder. MidJourney bruger en transformer-model, der er trænet på en mindre mængde data end DALL-E, men dens interaktive tilgang kan føre til mere præcise billeder.

Stable Diffusion er en nyere teknologi, der bruger AI til at generere realistiske billeder ved at kombinere en række billeder for at skabe et enkelt billede. Det er gratis, men noget mere teknisk at tilgå, da det kræver at man sætter det op fra bunden af. Det adskiller sig fra DALL-E og MidJourney ved at være mere fokuseret på realistiske billeder end på abstrakte koncepter. Stable Diffusion bruger en teknologi kaldet diffusion-modeller, der er trænet på store mængder data for at skabe realistiske billeder.

Adobe Firefly er et nyt softwareværktøj udviklet af Adobe, der giver brugerne mulighed for at oprette og redigere grafik og billeder på en intuitiv og brugervenlig måde. Med Firefly kan du nemt tilføje tekst, forme, farver og effekter til dine designs. Værktøjet er designet til at være let at bruge, selv for dem uden tidligere erfaring inden for grafisk design. Dette program kræver en Adobe konto og en særlig adgang givet af Adobe. (Aikademiet har ikke adgang endnu. men stay tuned)

Så hvilken AI-baseret billedgenereringsmotor er bedst? Det afhænger af dine behov og hvad du vil opnå. Hvis du ønsker at generere realistiske billeder fra abstrakte koncepter, er DALL-E eller MidJourney de bedste valgmuligheder. Hvis du derimod ønsker realistiske billeder, der ligner fotografier, kan Stable Diffusion være det bedste valg. Uanset hvad dit valg er, kan AI-baseret billedgenerering åbne døren til nye kreative muligheder og revolutionere den måde, vi skaber og oplever billeder på.

Billedsammenligninger fra AI billedgeneratorer

Vi har her under givet hver billedgenereringsprogram samme søgetekst, og tage det det bedste billede fra hver. Her kan du få en fornemmelse af hvad de hver især kan, og forskellen på om man betaler for det.

“Realistic photo, close look of eye made from molten lava”

“Photograph of scandinavian woman in her thirties, blonde hair, beautiful features, taken with a DSLR camera”

“An astronaut on a horse”

“A high tech solarpunk utopia in the Amazon rainforest”

Læs mere: Kom godt igang med MidJourney: fra begynder til ekspert

Læs mere: Generer flotte stock billeder med Midjourney

Husk at se efter fejl

AI er ikke perfekt, så husk at se efter fejl i billederne inden du bruger dem.
Et klassisk eksempel er hænder. AI har virkelig svært ved at skabe hænder, og generelt kroppe kan den godt få til at se lidt funky ud. Så har han to venstrefødder eller benet kan bøjes i en unaturlig retning.

Herunder har vi lavet et godt eksempel på hvordan AI kan lave fejl. Vi bad AI om at rette op på fejlene. en anden måde er at man kan løse det selv i sine designprogrammer. for man kan godt have lidt lang proces med at få AI til at forstå hvad fejlen er.

Scroll to Top